Ga naar de inhoud
Bedrijven

Kwakkelend Hudson's Bay Nederland krijgt nieuwe topman

Een filiaal van Hudson's Bay in Amsterdam. Beeld © ANP

De Nederlandse winkels van Hudson's Bay hebben een nieuwe topman. De Duitser Armin Devender neemt het stokje over van interim-baas Stefaan Le Clair. Devender wacht een zware klus, want het gaat niet erg goed bij de Nederlandse winkels.

De Duitse topman komt over van Galeria Kaufhof, dat ook onderdeel is van Hudson's Bay. Daar is hij wel gewend om met lastige marktomstandigheden om te gaan, want ook bij Kaufhof gaat het naar verluidt niet goed.

Winkels aanpassen

Kaufhof en Hudson's Bay Nederland fuseerden eind vorig jaar met de Oostenrijkse keten Signa. Daardoor is Hudson's Bay Nederland nog maar voor iets minder dan de helft in handen van het Canadese gelijknamige moederbedrijf.

Die fusie gaf aanleiding tot een 'herpositionering' van de winkels. Onduidelijk blijft wat dat precies inhoudt, maar het bedrijf zegt dat het de grootte van de winkels wil aanpassen.

Keten draait beroerd

Er moet ook nodig iets veranderen, want de keten die nog geen twee jaar geleden gelanceerd werd in Nederland draait ronduit slecht. Uit stukken die De Telegraaf in handen kreeg zou blijken dat de dertien zaken in ons land een verlies van 80 miljoen euro hebben gedraaid.

Hudson's Bay wilde in Nederland in het gat springen dat werd achtergelaten door de V&D die een jaar eerder op de fles ging. Dit voorjaar opende de keten nog twee nieuwe filialen, in Utrecht en Amstelveen.

Hoge verwachtingen

De tegenvallende resultaten staan in schril contrast met de hooggespannen verwachtingen van nog maar zo kort geleden. Topman Richard Baker was toen zeker dat zijn keten een succes zou worden in Nederland.

"We hebben een geschiedenis van succes. In Canada en de Verenigde Staten doen we het heel erg goed, terwijl daar nog veel meer concurrentie is dan hier. Nu V&D failliet is, is er een gat voor ons ontstaan, dus grijpen we die mogelijkheid."

Dit is een artikel van