Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Topman Anbeek stapt op bij vastgoedbedrijf Wereldhave

15 januari 2019 08:34 Aangepast: 15 januari 2019 10:14
Dirk Anbeek. Beeld © ANP

Topman Dirk Anbeek van vastgoedverhuurder Wereldhave NV heeft een nieuwe baan. Naar welk bedrijf hij gaat, wordt niet bekend gemaakt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Dat wil Anbeeks nieuwe werkgever zelf bekendmaken, legt een woordvoerder van het bedrijf uit. Het is een bedrijf buiten de vastgoedsector, is het enige wat hij erover wil zeggen. Anbeek is zelf opgestapt en krijgt dan ook geen afkoopsom mee, benadrukt de woordvoerder. 

De scheidend topman blijft tot 1 maart in functie en is vervolgens tot 1 april nog beschikbaar om eventuele zaken over te dragen. Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Herman van Everdingen, nu nog lid van de raad van commissarissen, meldt het bedrijf.

'Job done'

Het bedrijf moet nog op zoek naar een opvolger voor Anbeek. Maar Wereldhave is niet overvallen door zijn vertrek, verzekert de woordvoerder. "Zijn job was done, maar het komt natuurlijk altijd wel een beetje als een verrassing. Hij wil graag op relatief korte termijn beginnen bij zijn nieuwe job."

De vertrekkend topman was sinds 2009 in dienst bij het bedrijf en werd in 2012 topman. In de afgelopen jaren vereenvoudigde hij de structuur van het bedrijf, dat nu nog actief is in Nederland, België en Frankrijk op de vastgoedmarkt voor winkelcentra. 

Koers gedaald, AEX omhoog

Beleggers zullen niet al te rouwig zijn om zijn vertrek, denkt Corné van Zeijl van Actiam. "In de 6,5 jaar dat Anbeek topman was bij Wereldhave is de koers met een derde gedaald, terwijl de AEX-index in die periode met ongeveer twee derde gestegen is."

Dat is overigens niet alleen aan Anbeek te wijten; de slechte prestaties van Wereldhave op de beurs komen met name door hoe het gaat in de onroerendgoedsector, aldus Van Zeijl. Maar van het vergelijkbare bedrijf Eurocommercial bleef de koers in de afgelopen 6,5 jaar wel ongeveer gelijk, zegt Van Zeijl erbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van