Bedrijven

SecurCash alsnog failliet, geldtransport nog even voortgezet

08 januari 2019 16:36 Aangepast: 08 januari 2019 16:37
Het bedrijf had te maken met hevige concurrentie en lage marges. Beeld © ANP

De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash Nederland alsnog failliet verklaard. Volgens de curatoren zal het geldtransport voorlopig 'zoveel als mogelijk' doorgaan.

Het bedrijf, dat geld van en naar winkels vervoert, had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden.

De financiële problemen werden nijpend omdat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten. Of een doorstart mogelijk is, moet nog blijken.

Faillissement eerder afgewezen

De vervoerder, die 160 werknemers in dienst heeft, vroeg vorige week al faillissement aan, maar dat werd toen nog afgewezen. De rechter vond dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen. Ook zou het bankroet toen niet om de juiste redenen zijn aangevraagd. Later werd wel uitstel van betaling verleend.

Vandaag werd die surseance uiteindelijk toch omgezet in een faillissement. Curatoren Marc Udink en Martijn Hoving moeten het faillissement afwikkelen. Zij verwachten dat ook de surseance van het gelieerde bedrijf Securcash Geldverwerking binnenkort wordt omgezet in een faillissement.

Bevoorrading geldautomaten gaat door

De curatoren zeggen een beperkte hoeveelheid kapitaal van banken te hebben gekregen, om het transport van geld van en naar winkels voorlopig nog door te zetten. Het UWV staat garant voor zes weken loondoorbetaling van het personeel.

Ook benadrukt het bedrijf dat de dienstverlening aan de banken, waaronder de bevoorrading van geldautomaten, gewoon doorgaat. "Die activiteit staat los van het faillissement." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van