Ga naar de inhoud
Bedrijven

Gevallen Nissan-topman Ghosn: alle beschuldigingen zijn vals

Carlos Ghosn verscheen geboeid in een pak zonder das in de rechtbank. Beeld © AFP

Carlos Ghosn heeft in de rechtbank in Tokio gezegd dat hij valselijk is beschuldigd en opgesloten. Het was de eerste keer dat de gevallen Nissan-topman in het openbaar sprak sinds hij op 19 november werd gearresteerd op verdenking van financieel wangedrag.

Ghosn ontkende nogmaals alle aantijgingen aan zijn adres. Hij verscheen in de rechtszaal met handboeien om en een touw om zijn middel. Ook zag Ghosn er magerder uit dan voor zijn arrestatie. Zijn donkere haar vertoonde grijze plukken, beschrijft Reuters.

"In tegenstelling tot de beschuldigingen van de aanklagers, heb ik nooit een betaling van Nissan ontvangen die niet is gepubliceerd. Ook ben ik geen contract met Nissan aangegaan voor de betaling van een bepaald bedrag zonder dat dit bekend is gemaakt", aldus Ghosn in een verklaring.

Spanningen

De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden.

Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband.

Gevallen
Lees ook:
Gevallen Nissan-topman Ghosn opnieuw gearresteerd, blijft langer vastzitten
Dit is een artikel van