Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Supermarktketen Jumbo wéér groter, omzet plus 10 procent

02 januari 2019 11:25 Aangepast: 02 januari 2019 11:28
Winkelen in de Jumbo (archieffoto) Beeld © ANP

De omzet van supermarktgigant Jumbo is vorig jaar bijna 10 procent gestegen tot 7,8 miljard euro. Dat was onder meer te danken aan de overname van Emté-winkels en de opening van nieuwe Jumbo-filialen.

Dat blijkt uit de omzetcijfers die het niet-beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel vanochtend presenteerde. Jumbo, dat in handen is van de ondernemersfamilie Van Eerd, maakte geen winstcijfers bekend.

Overname Emté

Een belangrijk deel van de groei was te danken aan de overname van de kwakkelende Emté-supermarkten van Sligro. Afgelopen zomer kochten Jumbo en Coop dat onderdeel van levensmiddelengroothandel Sligro.

Dankzij die overname kreeg het familiebedrijf 79 nieuwe vestigingen, waarvan er inmiddels 23 zijn omgebouwd tot een Jumbo. Mede daardoor steeg het totale winkelbestand van Jumbo met 33 tot 618 vestigingen.

Marktaandeel 20 procent

Ook La Place, waarvan Jumbo 2016 een deel overnam uit de failliete boedel van warenhuisketen V&D, deed het goed. De omzet van de restaurantketen groeide vorig jaar met 21 procent, tot 150 miljoen euro.

Volgens Jumbo bedraagt haar marktaandeel in Nederland inmiddels ruim 20 procent. Het familiebedrijf groeide de afgelopen tien jaar mede dankzij overnames van Super de Boer en C1000 uit van regionale speler tot de tweede supermarktpartij van Nederland, na Albert Heijn.

Sprong naar België

Jumbo wil dit jaar ook de sprong naar België wagen. Het bedrijf zegt inmiddels al tientallen contracten voor Belgische locaties te hebben gesloten, en verwacht in het vierde kwartaal de eerste winkels te openen.

Miniatuurvoorbeeld
Ook interessant:

Jumbo jaagt op AH: 'Sympathiek, maar strijd niet zomaar gewonnen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van