Bedrijven

Geldtransporteur SecurCash op rand faillissement

02 januari 2019 07:38 Aangepast: 02 januari 2019 08:41
Onderzoek na een overval op een geldwagen van Brink's in 2011. Beeld © ANP

Het grootste geldtransportbedrijf van Nederland zit in de financiële problemen. SecurCash, waar ook het vroegere Brink's onder valt, vraagt vandaag faillissement aan, meldt De Telegraaf.

Er zijn inderdaad problemen bij het bedrijf, bevestigt een woordvoerder van FNV aan RTL Z. Hij wil verder niet op de zaak ingaan omdat het personeel eerst geïnformeerd moet worden. Dat zal om 8 uur gebeuren, op alle vestigingen van het bedrijf.

Er werken ruim driehonderd mensen, waaronder meer dan tweehonderd vaste krachten.

SecurCash zit al maanden in de problemen, onder meer omdat het dure vastgoedcontracten heeft waar het niet zomaar onderuit kan, schrijft de krant.

Run op pinautomaten

De Nederlandsche Bank zou volgens de krant als toezichthouder betrokkenen hebben gevraagd niets te zeggen over de kwestie, om paniek voor de feestdagen te voorkomen.

Gevreesd werd dat mensen massaal geld zouden pinnen en dat winkeliers een doelwit zouden kunnen worden vanwege de mogelijkheid dat er grote sommen cash in de winkels zou blijven.

Omdat de bedrijven G4S en RCCS hebben toegezegd die laatste taak over te nemen en het de bevoorrading van geldautomaten buiten het faillissement gehouden zal worden, is DNB akkoord met het aanvragen van faillissement. 

Spectaculaire overval

Het moederbedrijf van SecurCash, Wincor Nixdorf, nam in oktober 2015 het failliete Brink's over en voegde dat vervolgens samen met SecurCash.

Brink's werd onder meer bekend na een spectaculaire overval op het depot in Amsterdam. Daarbij werden explosieven gebruikt en tijdens de vlucht op de politie geschoten met automatische wapens. 

Het Duitse moederbedrijf, dat door een fusie inmiddels Diebold Nixdorf heet, was niet bereikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van