Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Pureersoepen en rollades: supermarkten verwachten record kerstomzet

14 december 2018 11:04 Aangepast: 14 december 2018 11:04
Er wordt ook dit jaar weer gretig ingeslagen. Beeld © ANP

Nederlandse huishoudens geven komende week waarschijnlijk meer dan 1 miljard uit aan kerstboodschappen. Vooral de zondag en maandag voor Kerstmis wordt het druk in de winkels.

De supermarkten stevenen af op een recordomzet voorspelt de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven CBL. Vorig jaar was de verwachting nog 900 miljoen euro.

Kersttrend: lekker makkelijk

De trend deze kerst is volgens CBL 'lekker makkelijk'. "De koelkast wordt gevuld met veel verse producten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn", aldus de brancheorganisatie.

Supermarkten spelen in op de trend en bieden veel kant-en-klare of makkelijk te bereiden versproducten. Verspakketten, pureersoepen en ovenschotels worden volgens CBL veel verkocht. Ook de traditionele rollade is populair.

Drukste moment in de supermarkt

Wil je de drukte ontwijken, doe je boodschappen dan niet zondag of maandag. De twee dagen voor kerst zijn het drukst, voorspelt CBL. Maandag 24 december worden de meeste versproducten in huis gehaald.

Verder zijn dit jaar meer supermarkten geopend tijdens kerst. Eerste kerstdag zijn 727 winkels open, blijkt uit onderzoek van Distrifood. Dat zijn er 4 procent meer dan vorig jaar. Tweede kerstdag is meer dan de helft van alle supermarkten geopend.

Ook online wordt veel drukte verwacht. Veel winkels adviseren daarom nu al een bezorgmoment te reserveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wensen retailers gehoord: Sint en Kerstman stuwen omzet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van