Bedrijven

Hoopvolle curator: grote belangstelling voor doorstart failliet Jobbird

10 december 2018 14:41 Aangepast: 11 december 2018 09:29
Oprichter Jan-Peter Cruiming van Jobbird. Beeld © Jobbird

Meer dan dertig partijen hebben interesse in de overname van vacaturesite Jobbird die ging vorige week failliet ging. De curator heeft dan ook goede hoop op een doorstart.

Vanaf vrijdag zullen gesprekken worden gevoerd met de geïnteresseerden, meldt curator Angelina Bakker in een persbericht. "Voor de stakeholders van Jobbird.com is het positief dat er vanuit de markt veel belangstelling is. Dat vergroot de kans op een doorstart."

Jobbird werd in 2011 opgericht door ondernemer Jan-Peter Cruiming, die zeven jaar eerder zijn Nationale Vacaturebank voor 28 miljoen euro had verkocht aan uitgever VNU. Hij wilde Jobbird laten uitgroeien tot de grootste wereldwijde aanbieder van online vacatures.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vacaturesite Jobbird wilde de grootste zijn, maar is nu failliet

Zware verliezen

Op Jobbird kunnen bedrijven gratis vacatures plaatsen; bij belangrijke concurrenten als Monsterboard moeten zij daarvoor betalen. Geld verdiende Jobbird vooral aan extra diensten, waarmee een vacature bijvoorbeeld beter gevonden kan worden.

Het bedrijf het grootste plannen en verhuisde afgelopen zomer nog naar een groter pand in hartje Amsterdam. Een half jaar later bleek het plots failliet. Directeur technologie en marketing Matthijs Jorissen zei tegen vaksite Emerce, dat Jobbird zware verliezen leed en nooit winst heeft gemaakt.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van