Bedrijven

Olie- en chemiedienstverlener Stork schrapt driehonderd vaste banen

06 december 2018 15:13 Aangepast: 06 december 2018 15:47
Aandeelhouders op weg naar de jaarvergadering. Beeld © Archiefbeeld ANP

Vanwege tegenvallende resultaten zet Stork, dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector, het mes in zijn personeelsbestand in Nederland. 10 procent van de werknemers verliest daarbij zijn baan.

Bij Stork in Nederland werken ongeveer 3200 mensen. Het bedrijf wil de gevolgen zo veel mogelijk opvangen door het beëindigen van bijvoorbeeld tijdelijke contracten en herplaatsingen.

'Personeel niet op de hoogte'

Volgens woordvoerder Beatrijs van de Ven zullen er naar verwachting 250 fte gedwongen ontslagen worden. "Dat wordt in de loop van 2019 duidelijk." Het personeel is vanmiddag om 13 uur ingelicht, al lijkt nog niet iedereen op de hoogte. 

Een receptioniste van het bedrijf reageert geschokt. "Hoe weet jij dit? Ik denk dat 95 procent van ons personeel dit nog helemaal niet gehoord heeft. Iedereen is nog gewoon aan het werk."

Tegenvallende resultaten

Stork moet reorganiseren omdat de resultaten in ons land de afgelopen jaren tegenvallen. Van de Ven: "Zoals u ook wel weet hebben wij veel klanten in de olie- en gassector en die heeft het zwaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stork 150 jaar; oprichter Charles Stork was industriële innovator

Aanjager industriële revolutie

Eerde dit jaar vierde het bedrijf het honderdvijftigjarig bestaan. Oprichter Charles Stork was een van de belangrijkste aanjagers van de industriële revolutie in Nederland.

Tussen 2008 en 2015 valt het concern in verschillende stukken uiteen. De nieuwe eigenaar splitst het conglomeraat op. Het onderdeel dat industriële installaties onderhoudt, wordt in 2015 verkocht aan het Amerikaanse Fluor. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van