Ga naar de inhoud
Bedrijven

Terug van weggeweest: Mexx opent weer een winkel in Nederland

Eerder had Mexx ook al winkels in Nederland, maar die werden gesloten. Beeld © ANP

Het Nederlandse kledingmerk Mexx is terug van weggeweest. Woensdag opent weer een eerste winkel, in Nieuwegein, en daar blijft het niet bij: Mexx heeft grote plannen in een aantal Europese landen.

Vier jaar geleden ging Mexx, dat opgericht werd in de jaren zeventig, failliet. Er volgde een doorstart in afgeslankte vorm. Sinds vorig jaar is het merk in handen van de RNF Holdings, dat ook Ferro Footwear en Umbro bezit. Zij willen het ooit zo populaire merk nieuw leven inblazen. 

Omzet 1 miljard dollar

Afgelopen voorjaar werd al een nieuwe collectie voor de zomer geïntroduceerd. Die werd online verkocht en via winkels in Griekenland en een aantal landen in de voormalige Sovjet-Unie.

Inmiddels heeft Mexx ook een paar winkels in België. Mexx behaalde op het hoogtepunt een omzet van meer dan 1 miljard dollar. 

Amsterdam werd Nieuwegein

Dit voorjaar zei Ferry Helmer, eigenaar van RNF Holding en Mexx International, in 2018 een winkel in Amsterdam te willen openen. Dat is dus Nieuwegein geworden.

Hoeveel winkels er in totaal komen wilde Helmer destijds niet zeggen. Vandaag was hij niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Wereldwijde groei 

Mexx wil in ieder geval meer winkels openen, niet alleen in Nederland en België, maar ook in Frankrijk, Griekenland en Duitsland. Naar eigen zeggen is het merk daar nog goed bekend.

Verder wil het meer verkopen in Canada, het Midden-Oosten en misschien zelfs in Egypte en China.

Grote plannen

Eerder dit jaar zei Helmer in 2019 te willen komen met een volledige collectie met onder meer ook schoenen. Nu zegt Mexx ook een nieuwe interieurconcept te hebben ontwikkeld, samen met Boffi Design.

Dit voorjaar zei Helmer ook te willen uitbreiden met behulp van franchisenemers, maar ook via zogenoemde shop-in-shopformules en verkoop via partnerbedrijven, zoals warenhuizen. "Bijenkorf is bijvoorbeeld een interessante partij voor ons", aldus Helmer.

Dit is een artikel van