Bedrijven

Binnenbrand bij ABN smeult door met nieuwe anonieme klaagbrief

19 november 2018 10:24 Aangepast: 19 november 2018 10:24
Topman Kees van Dijkhuizen (L) met Clifford Abrahams, de cfo. Beeld © ANP

Een groep managers van ABN Amro heeft opnieuw een anonieme brandbrief geschreven met hun grieven over de leiding van de bank. Dit keer ging de brief naar president-commissaris Tom de Swaan, die in juli aantrad.

De schrijvers vragen om de officiële status van klokkenluider, zodat zij zonder angst voor represailles met De Swaan kunnen spreken over problemen binnen de bank, schrijft Het Financieele Dagblad dat de brief in handen heeft.

De bankiers zijn onder meer ontevreden over de koers en de volgens hen gebrekkige leiderschapsstijl van topman Kees van Dijkhuizen. "Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken'', schrijven zij in de brief die is gedateerd op 13 september.

'Slaat als beest om zich heen'

De klagers zijn verder bang dat Van Dijkhuizen wordt overvleugeld door zijn financiële rechterhand, cfo Clifford Abrahams.

Dat Van Dijkhuizen claimt dat zijn deur altijd openstaat, is volgens de schrijvers niet waar. "Kees doet altijd heel vriendelijk, maar slaat als een beest om zich heen als hij wordt bedreigd", melden de managers. 

Bank 'betreurt publicatie'

De bank laat in een reactie weten zich 'helemaal' niet te herkennen in het beeld dat in de krant wordt geschetst. Volgens ABN is niet eens aangetoond dat de briefschrijvers daadwerkelijk bij de bank werken, laat staan dat het om een groep managers gaat.

Het bedrijf 'betreurt de publicatie', schrijft het en het weerspreekt het verhaal 'op meerdere onderdelen'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandbrief klokkenluiders ABN naar toezichthouders: 'bank vleugellam'

Het is de tweede keer dit jaar dat een groep ABN Amro-managers per brief van zich laat horen. Begin dit jaar luidden zij de noodklok in een anonieme brief aan onder meer externe toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van