Ga naar de inhoud
Bedrijven

Overnamekandidaten ziekenhuizen melden zich, zelfs voor Slotervaart

Beeld © ANP

De hoop op een doorstart voor de failliete IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart wordt iets groter. Zeker vijf kandidaten die interesse hebben om een ziekenhuis of delen van de ziekenhuizen over te nemen hebben zich gemeld. Erg concreet zijn de plannen nog niet.

Tot nu toe hebben zich 'ten minste drie' kandidaten gemeld voor het MC Slotervaartziekenhuis, vertelt woordvoerder Marcel Paapst. Opvallend, want vorige week leek er nog geen sprake van een doorstart.

Of het om serieuze gegadigden gaat, kan Paapst nog niet zeggen. "Iedereen kan op dit moment interesse laten blijken, de curator onderzoekt vervolgens of het om een serieuze kandidaat gaat. Als we iemand hebben gevonden, kan de verkoop snel gaan. Vanavond, volgende week, maar het kan ook pas volgende maand zijn. Het is allemaal nog erg onzeker, we zitten er middenin."

Interesse voor IJsselmeerziekenhuizen

Voor de IJsselmeerziekenhuizen zijn hebben zich inmiddels twee kandidaten gemeld. De eerste is Cardiologie Centra Nederland (CCN), een zorgorganisatie die al cardiologische zorg leverde in de IJsselmeerziekenhuizen.

Het bedrijf levert die zorg aan nog eens tien instellingen en werkt samen met onder meer de academische ziekenhuizen van Amsterdam en Leiden, schrijft het in een persbericht.

Gisterenavond maakte ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk al bekend dat het werkzaamheden van het failliete ziekenhuis in Lelystad wil voortzetten. Ook wil het, samen met de huisartsen, de gezamenlijke polikliniek in Dronten openhouden.

Cliëntenraad-voorzitter van de IJsselmeerziekenhuizen Cees de Bruin denkt echter dat St Jansdal weinig kans maakt met de plannen.

Slotervaartziekenhuis failliet: 'Waar moet ik heen?'

01:16

'Controleer de afbouw'

Uiteindelijk bepaalt de curator wie de ziekenhuizen mag overnemen. Omdat er nog geen concreet vooruitzicht is op een doorstart, werkt het Amsterdamse ziekenhuis volgens het Financieele Dagblad (FD) aan 'gecontroleerde afbouw' van de zorg. De IJsselmeerziekenhuizen blijven voorlopig open.

Afgelopen donderdag werden de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten failliet verklaard. Ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, van dezelfde eigenaren, is failliet. Vrijdag sloot het ziekenhuis zijn deuren. Werknemers kwamen op straat te staan en patiënten werden naar andere plekken overgebracht.

Laatste
Lees meer
Laatste dag voor patiënten in Slotervaartziekenhuis