Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Daimler pompt miljoenen in Uber-concurrent Careem

15 juni 2017 13:04 Aangepast: 27 juli 2017 21:00
De taxi-app is onder meer actief in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Beeld © Getty Images

Uber-rivaal Careem heeft een belangrijke partner aan boord: Mercedes-eigenaar Daimler doet mee aan een investeringsronde van in totaal 500 miljoen dollar.

Het in Dubai gevestigde Careem is Ubers grootste concurrent in het Midden-Oosten, waar het in ongeveer 80 steden actief is. Vorig jaar werd een investeringsronde aangekondigd met als doel in totaal een half miljard dollar op te halen.

In december was al 350 miljoen binnen, met het geld van onder meer Daimler en de Saoedische prins Alwaleed bin Talal is het streefbedrag gehaald, schrijft persbureau Bloomberg. Met het halve miljard erbij heeft het bedrijf naar eigen zeggen 1 miljard binnen. Bronnen van techwebsite TechCrunch melden dat er zelfs 1,2 miljard dollar is opgehaald.

Investeerders wedden op meerdere paarden

Nu Uber in zwaar weer zit vanwege het onderzoek naar seksuele intimidatie op de werkvloer en de uittocht van managers, kiezen investeerders Uber-rivalen om in te beleggen.

Eerder deze week kondigde Lyft aan dat het gaat samenwerken met Jaguar, dat auto's aan Lyft gaat leveren. Ook Lyft haalde een half miljard op om het bedrijf verder te laten groeien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van