Ga naar de inhoud
Bedrijven

Proost: Grootste bierfusie ooit is rond

Proost: AB InBev en SABMiller kunnen eindelijk in ondertrouw. De fusie tussen de twee grootste biergiganten van de wereld is rond. Op 10 oktober worden ze samen één bedrijf. De deal is het resultaat van een langdurig onderhandelingsproces.

De twee grootste biergiganten ter wereld sloten vorig jaar al een deal over de overname. Het duurde lang voordat ze toestemming kregen van alle toezichthouders en er moesten wat biermerken worden afgestoten.

Op de valreep verhoogde SabMiller het overnamebod begin deze week, nadat de uitslag van het brexit-referendum zorgde voor een koersdaling van de pond. Het bedrijf probeerde daarmee tegemoet te komen aan ontevreden aandeelhouders. Het bestuur van SABMiller verklaarde vrijdagavond akkoord te gaan met deze prijs, waardoor het huwelijk dus eindelijk officieel aangekondigd kan worden. 

Op 11 oktober is het aandeel van het nieuwe bedrijf verhandelbaar op de beurs, maakt AB InBev bekend. De Amerikaans-Belgische brouwer en de Zuid-Afrikaanse branchegenoot krijgen een primaire notering in Brussel en ook één in Zuid-Afrika

Dit is een artikel van