Bedrijven

Claimorganisatie: gedupeerde reizigers eisen 1,3 miljoen van Ryanair

09 oktober 2018 09:27 Aangepast: 05 december 2018 14:57
Passagiers op het vliegveld van Madrid tijdens een staking van Ryanairpersoneel eind juli 2018. Beeld © AFP

De stakingen bij luchtvaartmaatschappij Ryanair zorgen voor de prijsvechter mogelijk voor een extra kostenpost. Reizigers uit Nederland, België en Duitsland hebben volgens claimorganisatie EUclaim voor zeker 1,3 miljoen euro aan compensatieclaims ingediend bij de Ierse prijsvechter.

Het gaat om claims van in totaal 4500 reizigers, van wie de vluchten lange vertragingen hebben opgelopen of zijn geschrapt als gevolg van de acties. Of gedupeerde klanten het geld daadwerkelijk krijgen, blijft nog een vraagteken.

De vliegmaatschappij laat de NOS weten dat het de claims onterecht vindt, verwijzend naar een uitspraak van een Spaanse rechter. Die oordeelde dat een interne staking geen reden is voor het vergoeden van schade. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ryanair schrapt vluchten: dit kunnen reizigers claimen

De groep gedupeerde passagiers uit Nederland, België en Duitsland is volgens de claimclub overigens veel groter. In totaal zouden meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen. De som van al die claims kan oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van