Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Hema opent filiaal in Abu Dhabi, 'zonder rookworst'

27 september 2018 19:56 Aangepast: 27 september 2018 21:56
De buitenkant van de Hema in Abu Dhabi Beeld © Hema

Hema opent vandaag zijn eerste filiaal buiten Europa, in Abu Dhabi. De stap naar het Midden-Oosten moet de geplaagde keten helpen de weg naar boven terug te vinden.

Hema blijft heel moeizaam draaien, zo blijkt uit halfjaarcijfers van het bedrijf. Door het warme zomerweer bleven veel klanten weg, zegt het bedrijf. In de maanden mei tot en met juli werd een verlies van 10,2 miljoen euro geboekt.

Het eerste filiaal in Abu Dhabi moet de opmaat vormen voor meer winkels in bijvoorbeeld Dubai en Qatar, zegt topman Tjeerd Jegen in een interview met het ANP. Volgens de topman heeft het bedrijf schaalgrootte nodig om te kunnen concurreren met de grote kledingbedrijven.

Het interieur van de Hema in Abu Dhabi. Het interieur van de Hema in Abu Dhabi.

"Vergeet niet dat wij momenteel eigenlijk het grootste Nederlandse kledingmerk zijn'', zegt Jegen. "Concurrenten als Zara, H&M en C&A zijn allemaal wereldspelers'', aldus de topman.

Aan grote winkelcentra en luxemerken is er in de Verenigde Arabische Emiraten geen gebrek. Maar een winkel met goedkopere producten zoals Hema aanbiedt, was er nog niet. De ambitie is om vijftig winkels te openen in de regio.

Hema in Abu Dhabi Hema in Abu Dhabi

In die winkels vind je geen rookworsten. Wel wil Hema inzetten op cosmetica en kinderkleding. Ook verwacht het bedrijf dat chocola en koekjes het goed zullen doen.

Hema heeft nu meer dan 750 filialen in acht Europese landen. Volgens Jegen komen er binnenkort nieuwe zaken bij in Duitse en Oostenrijkse steden. Nederland telt inmiddels 545 winkels.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nog steeds verlies: wat doet Hema toch verkeerd?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van