Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Doorstart voor twee winkels van failliete kampeergigant Vrijbuiter

21 september 2018 17:58 Aangepast: 21 september 2018 18:00

Twee van de vier kampeerwinkels van Vrijbuiter maken een doorstart. De megawinkels in Zaandam en Gouda zijn overgenomen door kampeerspecialist Vervat, die zelf ook al een megastore voor kampeerartikelen heeft in Rotterdam.

Volgens Vervat is een groot deel van de werkgelegenheid van de twee Vrijbuiters die op zaterdag weer opengaan gered. De webwinkel komt naar verwachting eind november weer op gang. De garantie op producten van Vrijbuiter wordt ook overgenomen door Vervat.

Minder animo voor kamperen

Vrijbuiter vroeg begin augustus faillissement aan. Curator Harm-Jan Meijer weet dit aan een combinatie van een langzaam teruglopende kampeermarkt en investeringen in groei.

"Er is ingezet op een groeistrategie, en daarom geïnvesteerd in het ondersteunende apparaat. Maar omdat de verwachte groei achterwege bleef, ontstond een gat. Als dat jaren duurt, heb je een probleem", zei hij tegen RTL Z.  

Toekomst andere winkels onduidelijk

Wat er gebeurt met de twee andere winkels in Roden en Roermond is onduidelijk. Vervat zegt wel ambities te hebben op termijn ook in het noorden en zuiden weer een kampeerwinkel te openen.

Vrijbuiter was ook eigenaar van tentenmerk De Waard, dat een eigen winkel had in Heerde. Dat merk en die winkel werden eerder al ingelijfd door Sunshine Group, dat meerdere kampeermerken bezit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Hoe Vrijbuiter uitgroeide tot kampeergigant, en ten onder ging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore