Bedrijven

Panasonic wil hoofdkantoor naar Amsterdam verhuizen vanwege brexit

30 augustus 2018 08:06 Aangepast: 30 augustus 2018 08:17
Laurent Abadie, ceo van Panasonic Europe. Beeld © EPA

Het Japanse elektronica bedrijf Panasonic heeft geen zin in brexitgedoe en wil het Europese hoofdkantoor daarom nog deze herfst van Londen naar Amsterdam verhuizen.

Het bedrijf wil potentiële belastingkwesties hiermee vermijden, meldt de krant Nikkei Asian Review. Op elektronica- en gadgetbeurs IFA  zei Laurent Abadie, ceo van Panasonic Europe, dat het met de verhuizing ook wil voorkomen dat er een belemmering komt in de stroom goederen en mensen.

Zie ook: Handelaren komen naar Amsterdam door brexit

Vanwege alle onzekerheden rondom brexit overweegt het bedrijf de verhuizing al vijftien maanden, aldus Abadie. In Londen werken 20 tot 30 mensen voor Panasonic, daarvan zouden er 10 tot 20 naar Nederland worden verplaatst.   

Felle strijd om bedrijven

Vanwege de brexit is een felle strijd gaande tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie om bedrijven die vanwege de brexit twijfelen of ze nog in Londen willen blijven.

In juli maakte het Amerikaanse Cboe, één van 's werelds grootste effectenbeurzen voor opties bekend het hoofdkantoor naar Amsterdam te verhuizen. Het Verenigd Koninkrijk verloor ook al Unilever en het door Nederland felbegeerde Europees Medicijnagentschap EMA. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van