Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Opletten: Ryanair rekent extra voor koffer als handbagage

01 november 2018 09:11 Aangepast: 01 november 2018 10:45
Beeld © Archieffoto ANP

Wie slim denkt te zijn door op zijn vlucht met Ryanair een kleine koffer als handbagage mee te nemen, moet nog even goed kijken. Alleen handbagage van het formaat handtas mag vanaf vandaag nog gratis mee, zolang die onder de stoel voor je past.

Wie een klein rolkoffertje mee wil nemen als handbagage, zal daar voortaan voor moeten betalen, tenzij je een priority-ticket boekt. De tas die je wel gratis mee kunt nemen mag nog maar 40x20x25 cm groot zijn.

Tot nu toe mochten koffers met een gewicht tot 10 kilo gratis mee. Daar gaat Ryanair nu geld voor vragen. Boek je die check in-bagage meteen bij je ticket (non-priority), dan betaal je 8 euro. Regel je dat nadien, dan kost het 10 euro. 

Vertraging voorkomen

Als reden voor de verandering voert Ryanair aan dat vluchten vertraging opliepen omdat het inchecken te lang duurde vanwege alle handbagage die passagiers mee aan boord namen. 

De nieuwe regels gelden voor boekingen vanaf 1 september.

Wizz Air ook

Ryanair is niet de enige die nieuwe bagageregels heeft ingevoerd: ook Wizz Air laat reizigers vanaf vandaag alleen een handtas gratis meenemen als handbagage.

In Italië is een stokje gestoken voor de veranderde regels door de Italiaanse mededingswaakhond, meldt Reuters. De organisatie vindt dat de consument wordt misleid, omdat niet duidelijk is wat de echte ticketprijs is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van