Bedrijven

Zalando tempert verwachtingen ondanks recordaantal orders

07 augustus 2018 11:05 Aangepast: 06 november 2018 10:33
De Duitse celebrities Palina Rojinski, Joy Denalane, Emilia Schuele en Alek Wek bij een pr-evenement van Zalando. Beeld © Getty Images

De Duitse modewebwinkel Zalando heeft een minder goed dan verwacht kwartaal achter de rug, ondanks een recordaantal orders en een forse omzetstijging.

In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet tot 1,3 miljard euro, een stijging van bijna 21 procent. Dat is overigens aan de onderkant van doelstelling om tussen de 20 en 25 procent te groeien. De nettowinst steeg wel tot bijna 52 miljoen euro. In het eerste kwartaal van dit jaar werd een verlies van 15 miljoen euro geleden.

Het bedrijf kampte met 'uitdagende' marktomstandigheden in de mode, aldus co-ceo Rubin Ritter in een verklaring. Toch draait de motor 'extreem goed' volgens hem, verwijzend naar de bijna 25 miljoen actieve klanten en de 29 miljoen orders. Dat laatste was het hoogste aantal orders in een kwartaal ooit, aldus het bedrijf.

Verwachtingsmanagement

Het bedrijf tempert wel de verwachtingen voor de rest van het jaar. Zalando voorziet een omzetgroei in de onderste helft van het streven van 20 tot 25 procent dit jaar. Vorig jaar groeide de omzet met 23,4 procent.

In geografisch opzicht blijft Zalando uitdijen. Zo opende het bedrijf het afgelopen kwartaal een onlinewinkel voor de Ierse en Tsjechische markt, waardoor de onlinewinkel nu in zeventien landen actief is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van