Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Verlieslijdend PostNL wil snel binnenlandse overname doen

06 augustus 2018 07:54 Aangepast: 06 augustus 2018 11:06
Beeld © ANP

PostNL heeft in het tweede kwartaal verlies geleden. Het bedrijf heeft nog altijd veel last van de krimp op de postmarkt en er werden minder kosten bespaard dan voorzien.

"Vanwege het tempo waarmee de postvolumes dalen, is snel politiek ingrijpen nodig om consolidatie mogelijk te maken", zo waarschuwt topvrouw Herna Verhagen in een toelichting.

Verlies

In het tweede kwartaal boekte PostNL een nettoverlies van 1 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 29 miljoen winst werd gemaakt. Dat de besparingen lager uitkwamen had te maken met vertraging met de invoering van nieuwe regels en aanpassingen in het operationele proces, zegt het bedrijf.

De omzet steeg wel, met  2 procent tot 851 miljoen euro. Er werden immers wel heel veel meer pakketjes bezorgd. Volgens beurscommentator Hans de Geus zullen beleggers 'waarschijnlijk vooral bang zijn' voor de waarschuwing dat de eerder aangekondigde besparingen zullen tegenvallen.

Fusie

De krimp op de postmarkt speelt PostNL al langer parten. Vandaar dat al er al een tijdje wordt gepraat over bijvoorbeeld een mogelijk samengaan met rivaal Sandd. Het bedrijf roept de politiek nu op om daar snel groen licht voor te geven.

PostNL kondigde tevens aan om zijn Italiaanse en Duitse dochters Nexive en Postcon te gaan verkopen.

Koersdaling

Het aandeel PostNL is dit jaar al flink wat aan waarde verloren. Begin van het jaar koerste het postfonds nog boven de 4 euro, maar na de bekendmaking van de resultaten over 2017 kelderde de koers. Daarvan wist het aandeel sindsdien niet te herstellen. Vrijdag sloot het op 3,27 euro.

Beleggers reageerden na opening beurs vanochtend negatief op de cijfers. Na een uur handel stond er een verlies van 6,9 procent op de borden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore