Bedrijven

FrieslandCampina schrapt 140 banen

01 december 2015 14:36 Aangepast: 01 december 2015 14:38
De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd Beeld © ANP

FrieslandCampina schrapt komende twee jaar 140 banen. De zuivelproducent gaat zijn bedrijfsonderdelen in Rijkevoort en Den Bosch herstructureren. Daarnaast wordt de vestiging in Limmen gesloten.

Het Nederlandse bedrijf verplaatst de kaasproductie in Rijkevoort naar andere locaties in het derde kwartaal van 2017. Daarnaast richt de vestiging in Den Bosch zich vanaf begin 2016 voortaan vooral op het ontromen van melk en verpakken van boter, in plaats van de bereiding ervan voor industriële afnemers.

De kleinere vestiging in Limmen gaat halverwege volgend jaar dicht, de fabriek verwerkte biologische zuivel. Het bedrijf concentreert de productie van biologische zuivel, waaronder het merk 'Campina Boer en Land', namelijk voortaan in zijn vestiging in Maasdam 

Op vaste werknemers die hun baan verliezen is een sociaal plan van toepassing. Het bedrijf probeert hen aan nieuw werk te helpen. FrieslandCampina investeert tegelijkertijd 30 miljoen euro in de uitbreiding van andere productielocaties, maar dat levert geen nieuwe arbeidsplaatsen op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore