Ga naar de inhoud
Bedrijven

'Hudson's Bay onderhandelt over restaurants La Place'

Richard Baker, CEO van Hudson's Bay Beeld © ANP

Vanaf de zomer van 2017 moeten twintig warenhuizen van het Canadese Hudson's Bay in Nederland open gaan. Topmannen Richard Baker en Jerry Storch onthullen in AD dat ze onderhandelen met Jumbo om La Place-restaurants te openen in de nieuwe warenhuizen. "We zijn fan van La Place."

Hudson's Bay heeft 300 miljoen euro uitgetrokken om twintig winkels om te bouwen naar twee formules: Hudson's Bay en Saks Off 5th. Wat daar vooral op gaat vallen is de 'Amerikaanse service', blijkt uit een interview dat Baker en Storch gaven aan AD. "Je komt binnen, iemand ontfermt zich over je. We zorgen dat je een topervaring hebt", zegt Baker. In veel landen is dat heel gewoon, maar Nederland miste zo'n warenhuis, stellen de topmannen.

De twee formules zijn volgens het duo allebei "topmode voor een aantrekkelijke prijs". De eerste is "een echt warenhuis" met kleding in alle kleuren en maten. De tweede is meer gericht op millennials; daar moet je meer geluk hebben dat je maat erbij hangt in het rek.

'V&D niks voor ons'

Ze hebben nog geen twintig panden rond, laten Baker en Storch weten, maar zijn wel overtuigd dat ze eruit komen in de onderhandelingen met pandeigenaren. Een overname van V&D zeggen ze te hebben overwogen, maar "vrijwel meteen concludeerden we dat dat niks voor ons is". Er waren te veel huismerken, te weinig grote merken en te weinig luxe en service, zegt Baker. "It was not a business we could fix."

Over het plan van onder andere Roland Kahn, die het merk V&D heeft gekocht, zijn ze weinig positief. "Met alleen online is het heel moeilijk om te slagen. Wij geloven in omni-channel."

Onderhandelingen met Jumbo over LaPlace

Intussen voert Hudson's Bay ook nog gesprekken over restaurants van LaPlace met Jumbo, dat de zelfstandige vestigingen in handen heeft, maar uiteindelijk ook de vestigingen in oude V&D-panden wil doorzetten.

De heren zijn "fan" van La Place, maar zeggen wel dat de formule moet worden aangepast zodat die beter past bij de winkels van Hudson's. Hoe precies wordt niet duidelijk in het interview.