Bedrijven

Directie T-Mobile moet eruit, Deutsche Telekom benoemt nieuwe top

15 juni 2016 12:20 Aangepast: 31 juli 2017 05:00
Beeld © T-Mobile. Algemeen directeur Mark Klein moet ook vertrekken

Vier van de vijf directieleden van T-Mobile Nederland worden deze zomer vervangen door moederbedrijf Deutsche Telekom. Het bedrijf vindt dat bij de uitwerking van een nieuwe strategie een nieuwe top hoort.

Dat maakte T-Mobile vandaag bekend.

Mobile first

De nieuwe mobile first-strategie van T-Mobile moet het bedrijf toekomstbestendig maken. T-Mobile wil zich met die nieuwe strategie, in tegenstelling tot andere aanbieders, juist niet richten op alles-in-eenpakketten, maar alleen op de mobiele markt.

Volgens T-Mobile zit de eerste fase van dat proces, grote investeringen in het mobiele netwerk, er nu op. Daarom zou het tijd zijn voor een nieuwe directie om het proces af te ronden.

Nieuw team

De afgelopen jaren zag T-Mobile het aantal abonnees hard dalen, de nieuwe directie zal het tij moeten keren. Waarom dat niet mogelijk is met de huidige top, dat wil een woordvoerder van het bedrijf niet zeggen. De directie van T-Mobile Nederland wil vandaag geen toelichting geven op het persbericht.

Alleen Marieke Snoep, de directeur Business to Business, mag aanblijven in haar huidige functie.

Top gestraft voor tegenvallende resultaten?

Tim Poulus van Telecompaper twijfelt aan de lezing van T-Mobile. Volgens hem ligt het niet voor de hand dat de directie weg wordt gestuurd door de strategieverandering. "Ze zijn net met een nieuwe strategie gekomen en het nieuwe management gaat die overnemen, dus dat schijnt het niet te zijn."

Het is volgens Poulus dan ook waarschijnlijker dat de top wordt weggestuurd omdat die verantwoordelijk wordt gehouden voor de tegenvallende resultaten, of omdat T-Mobile Nederland klaargestoomd moet worden voor een overname.

Eind vorig jaar deden veel geruchten de ronde dat T-Mobile Nederland een prooi zou zijn voor buitenlandse investeringsmaatschappijen. Uiteindelijk is het toen niet tot een formeel bod gekomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore