Ga naar de inhoud
Bedrijven

NN boekt hogere winst, door Delta Lloyd en beleggingen

Beeld © ANP

Verzekeraar NN behaalde in het vierde kwartaal een hogere winst, vooral door de overname van Delta Lloyd, maar ook door beleggingswinsten.

De nettowinst van NN sprong in de maanden oktober tot en met december van 148 miljoen tot 700 miljoen euro, maar hierin zat een bijzondere winst uit de verkoop van bedrijfsonderdelen.

Als je wil weten hoe het echt gaat met NN dan kun je beter kijken naar het operationele resultaat uit de voortgezette activiteiten. Die steeg in het vierde kwartaal met 22,3 procent tot 345 miljoen euro. Dat is minder dan de 367 miljoen euro die beleggers hadden verwacht.

De solvabiliteit, die aangeeft hoe sterk de balans is, daalde van 204 procent tot 199 procent. Dat is wel nog altijd meer dan medio vorig jaar. Over heel 2017 steeg het resultaat uit voortgezette activiteiten met 29,3 procent tot 1586 miljoen euro.

Beleggers zijn teleurgesteld over de resultaten van NN. De koers daalt. Aegon haalt betere resultaten.

Hoger dividend

NN wil per aandeel een dividend van in totaal 1,66 euro uitkeren. Dat is 0,11 euro meer dan over vorig jaar. Van het dividend is al 0,62 euro uitgekeerd als interimdividend, zodat nog een slotdividend van 1,04 euro resteert.

Aandeelhouders kunnen ook kiezen voor een dividend in aandelen. Meer kiezen voor aandelen betekent verwatering voor aandeelhouders omdat er meer aandelen bijkomen. NN zal wel  net zoveel aandelen inkopen als er bijkomen vanwege de beleggers die kiezen voor dividend in aandelen.

De integratie van Delta Lloyd moet in 2020 een besparing van 350 miljoen euro opleveren. Daarvan is in 2017 al 133 miljoen gehaald. 

Bron: RTL Z
Meer over