Ga naar de inhoud
Bedrijven

Tesla lijdt een keer minder verlies dan verwacht

Beeld © AFP

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft afgelopen kwartaal iets minder verlies geleden dan waar analisten op hadden gerekend. Het bedrijf jaagde er in het laatste kwartaal van 2017 227 miljoen dollar doorheen en dat is veel minder dan in eerdere kwartalen.

De twee kwartalen hiervoor verbrandde Tesla meer dan een miljard per drie maanden. Hoewel het verlies lager was dan verwacht, ging het toch de recordboeken in als het grootste kwartaalverlies ooit.

675 miljoen dollar verlies

In totaal kwam het verlies van Tesla uit op 675 miljoen dollar. Het verlies na eenmalige posten kwam uit op 513 miljoen dollar, 3,04 dollar per aandeel.

In de nabeurshandel veranderde er niet veel aan de koers, die daalde met een bescheiden 0,38 procent.

5000 Models 3 per maand

Het goede nieuws voor beleggers was vooral dat het bedrijf de productieverwachtingen voor de Model 3 op peil houdt. Sinds de introductie van de auto in de zomer van 2017 wil het maar niet lukken om genoeg wagens te bouwen om aan de vraag te voldoen.

Gisteravond maakte het bedrijf bekend dat het vasthoudt aan de laatste voorspelling: in juni moeten er 5000 Model 3-auto's van de band lopen.

Bomvolle orderportefeuille

Zorgen over de levering van Tesla's mogen bij beleggers dan zo nu en dan de kop op steken, bij consumenten lijkt dat nogal mee te vallen. De autobouwer heeft voor maar liefst 850 miljoen aan aanbetalingen binnen voor geplaatste orders.

Daarbij zitten ook orders voor de nieuwe Semi Truck en de nieuwe Roadster, een sportwagen. Beide bolides worden nog voorlopig nog niet geleverd.

Dit is een artikel van