Bedrijven

Pijnlijk: medewerkers botsen op glazen wanden Apple-hoofdkwartier

20 februari 2018 10:07 Aangepast: 20 februari 2018 17:09
Beeld © AFP

Bij het ontwerp van het nieuwe hoofdkwartier van Apple is geen rekening gehouden met een fenomeen dat mede is ontstaan dankzij het succes van hun eigen product: het kijken op de smartphone. Medewerkers botsen met regelmaat op de vele glazen wanden van het gebouw.

In het gebouw is veel glas verwerkt waar medewerkers regelmatig tegenop botsen, meldt persbureau Bloomberg op gezag van mensen die de ongelukken zagen gebeuren

Miniatuurvoorbeeld

In het ontwerp is veel glas gebruikt, om samenwerking te bevorderen. (Foto: AFP)

Als oplossing plakten medewerkers post-it-briefjes op glazen deuren om collega's te attenderen op de aanwezigheid ervan. Maar die zijn volgens de getuigen weer weggehaald omdat daarmee de aandacht afgeleid zou worden van het ontwerp van het gebouw. 

Glazen ruimteschip

In april vorig jaar namen de eerste werknemers hun intrek in het nieuwe Apple-onderkomen. Het glazen ruimteschip biedt ruimte aan in totaal 12.000 werknemers. 

De collega's van Bright namen een kijkje op het gedeelte van Apple Park dat toegankelijk is voor publiek. Bekijk hieronder hun sfeerimpressie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van