Bedrijven

PostNL mag concurrenten geen hoger tarief vragen voor zakelijke post

25 januari 2018 17:54 Aangepast: 17 februari 2018 21:27
Beeld © ANP

PostNL mag geen hoger tarief vragen voor de post die het namens concurrenten bezorgt. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam in hoger beroep bepaald.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwam eerder ook tot de conclusie dat het tarief dat geldt voor zakelijke post van eigen klanten ook moet gelden voor concurrenten. 

Het gaat om post die andere postbedrijven aangeleverd krijgen door bedrijven en instellingen, maar waarvan zij de bezorging aan PostNL overlaten. Bijvoorbeeld omdat ze in een bepaald gebied zelf geen bezorgers hebben. Zij betalen het bedrijf daar een vergoeding voor. 

'Goed voor de concurrentie'

De ACM is blij dat de rechtbank hun zienswijze volgt. "Deze uitspraak is goed voor de concurrentie: het kan leiden tot lagere tarieven en keuzemogelijkheden voor zakelijke eindgebruikers'', aldus de toezichthouder.

PostNL reageerde teleurgesteld op het vonnis van de rechtbank. "We zullen de uitspraak bestuderen en daarbij hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in overweging nemen'', aldus een woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van