Bedrijven

'Airbnb maakt voor het eerst een heel jaar winst'

26 januari 2018 14:17 Aangepast: 18 februari 2018 10:00
Beeld © RTL Z

Huizenverhuur platform Airbnb heeft in 2017 voor het eerst in een geheel jaar met winst gedraaid. Dat schrijft The Financial Times.

De omzet van Airbnb steeg in 2017 met 150 procent. Het ebitda-resultaat (het resultaat vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen) kwam uit op zo'n 100 miljoen dollar, zegt de Financial Times. De krant baseert zich op een bron dichtbij het bedrijf. Over het jaar 2016 leed Airbnb nog een verlies.

Met de winst doet Airbnb het beter dan sommige andere bedrijven die zich richten op de deeleconomie. Zo lijden bedrijven als Uber en Lyft nog altijd veel verlies.

Ook workshops en restaurants

Airbnb begon als online platform waar je je huis of appartement te huur kunt aanbieden. Sinds ruim een jaar kun je via Airbnb niet alleen woningen huren, maar je kunt er ook 'lokale ervaringen' boeken, zoals kookles met een local, en restaurants.

Airbnb zegt dat het een 'onbeperkte tijdshorizon' heeft en een bedrijf wil zijn dat uiteindelijk ook in de 22e eeuw nog bestaat.

Naar de beurs?

Airbnb is nog niet aan de beurs genoteerd, maar afgelopen najaar zei mede-oprichter Chesky dat het zo snel mogelijk klaar zou zijn voor een gang naar de beurs. Maar Airbnb zou geen haast hebben. De onderneming zou nu zo'n 31 miljard dollar waard zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van