Bedrijven

Reggeborgh verliest tussenstap in 'Nina Brink-claim'

27 december 2017 16:23 Aangepast: 27 december 2017 17:08
Nina Brink staat de pers te woord bij de Utrechtse rechtbank in 2010. Beeld © ANP

Superinvesteerder Dik Wessels mag vorige maand zijn overleden, maar dat betekent niet dat zakenvrouw Nina Brink haar claim van 182 miljoen euro op zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft laten varen. Reggeborgh verloor vrijdag een rechtszaak bij de Hoge Raad over de megaclaim.

Nina Brink (tegenwoordig Nina Storms) beweert dat Reggeborgh haar vóór de beursgang van World Online een bonus van 1,5 procent van de aandelen in het internetbedrijf heeft toegezegd. Bij de beursgang was dit belang ruim 182 miljoen euro waard.

Reggeborgh, dat destijds aandeelhouder was van World Online, is een van de weinige partijen die veel geld aan de beursgang heeft verdiend. De eigenaar van de investeringsmaatschappij, de in november overleden bouwtycoon Dik Wessels, werd er miljardair door. Maar Brink kreeg de bonus uiteindelijk niet.

Naar de rechter

Vorig jaar onthulde RTL Z dat de stichting waarin Brink haar claim heeft ondergebracht naar de rechter is gestapt om de megabonus alsnog los te krijgen. Aanvankelijk oordeelde de rechtbank in Almelo dat de claim was verjaard. Maar vorig jaar oordeelde het Hof in Den Bosch dat de claim dat mogelijk toch niet is.

Tegen die uitspraak tekende Reggeborgh bezwaar aan bij de Hoge Raad. Volgens de investeringsmaatschappij is de claim van Brink wel degelijk verjaard. Het hoogste rechtscollege blijkt de bezwaren van de investeringsmaatschappij vrijdag echter allemaal van tafel te hebben geveegd.

2-1 voor Brink

Daarmee staat het 2-1 voor de stichting van Nina Brink, die overigens tegenwoordig wordt geleid door haar ex-man Ab Brink.

Dat betekent overigens niet dat Brink haar claim van 182 miljoen euro nu krijgt toegewezen. Wel mag zij proberen te bewijzen dat Wessels schoonzoon Henry Holterman wist van de claim, en dat die niet is verjaard. Zowel Brink als Reggeborgh waren onbereikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van