Bedrijven

Blokker Holding verkoopt 63 Duitse Xenos-filialen

27 december 2017 10:04 Aangepast: 27 december 2017 14:31
Een Xenos-filiaal in Den Haag. Beeld © ANP

Het moederbedrijf van Blokker, Blokker Holding, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van alle Xenos-activiteiten in Duitsland aan de Duitse discountketen TEDi.

Met de overname, die nog wel goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, zijn 63 filialen gemoeid. TEDi neemt deze Duitse winkels over en gaat ze vanaf eind 2018 gefaseerd ombouwen naar TEDi-winkels. Dat proces zal enkele maanden in beslag nemen.

Arbeidscontracten gaan mee

Bij de overname gaan vooralsnog geen banen verloren. Alle arbeidscontracten van Blokker in Duitsland maken onderdeel uit van deze transactie, schrijft TEDi bij de bekendmaking. Het Duitse bedrijf telt na de deal 1800 winkels.

Blokker richt zich nu op de verkoop van Xenos in ons land. "Deze transactie stelt ons in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos", zegt cfo Jeroen Visser. "We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland."

Imperium stort in

Na drie jaar kwakkelen maakte oprichtersfamilie Blokker afgelopen mei bekend Blokker Holding op te doeken. Daarbij worden tweehonderd winkels van Blokker en Marskamer gesloten en 1900 banen geschrapt.

Lees ook: Zo stortte het Blokker-imperium binnen 3 jaar in elkaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van