Bedrijven

Slecht begin feestweken voor PostNL: 50.000 pakketten vertraagd

28 november 2017 16:20 Aangepast: 28 november 2017 16:45
Beeld © Archieffoto ANP

De enorme hoeveelheden pakketjes die vanwege Black Friday en de aankomende Sinterklaasviering zijn besteld, bezorgen PostNL hoofdbrekens. Zo'n 50.000 pakketjes worden waarschijnlijk met vertraging bezorgd. Het bedrijf verwacht dat alles wat deze week besteld wordt voor het weekend binnen is.

De weken rond de feestdagen zorgen altijd voor topdrukte bij PostNL, met ongeveer 1 miljoen pakketjes die per dag bezorgd moeten worden. Dat zijn er op een normale dag 575.000. 

Zo'n vijf procent van de pakketten die eigenlijk vandaag bezorgd zouden worden, komen pas morgen, laat een woordvoerder weten. 

Webinkels Bol.com, Coolblue en Mediamarkt braken verkooprecords vanwege Black Friday afgelopen weekend en al die pakketjes moeten allemaal bezorgd worden. 

Morgen bezorgd

De reden voor de vertraging is niet helemaal duidelijk. "Het is gewoon heel erg druk", zegt een woordvoerder van PostNL. Het zou kunnen komen omdat mensen hun pakketjes voor Sinterklaas al bestellen, maar ook door de acties van webwinkels rond Black Friday. "Wij zien wel dat het effect heeft", aldus de woordvoerder. 

Storing bij track and trace

Eerder vandaag was het volgen van je pakket ook lastig, omdat het track and trace-systeem eruit lag, maar dat is inmiddels opgelost volgens de woordvoerder. De storing had volgens hem niets te maken met de drukte. 

Om de drukte rond Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw de baas te kunnen, huurt PostNL 2500 extra mensen in en 350 bussen. "Daarnaast springen er ook 350 mensen van kantoor bij", aldus de woordvoerder. Ook wordt de extra capaciteit van twee net geopende sorteercentra in België gebruikt. Het bedrijf raadt consumenten ook aan om op tijd te bestellen.

Feestdagen bottleneck

Dat is waarschijnlijk ook hard nodig. Rond Hemelvaart en Pinksteren werd het bedrijf dit jaar overvallen toen consumenten zoveel online aankopen deden, dat het PostNL niet lukte om alle pakketjes op tijd te bezorgen.

Ook pakjesavond 2016 is geen prettige herinnering voor het bedrijf: door een computerstoring werden zo'n 40.000 cadeau's te laat bezorgd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van