Bedrijven

Jaarverslag Value8 eindelijk goedgekeurd

22 november 2017 11:57 Aangepast: 22 november 2017 11:57
Beeld © ANP

Investeerder Value8 van Peter Paul de Vries heeft ruim een half jaar na het verstrijken van de eigenlijke deadline eindelijk zijn door een accountant goedgekeurde jaarrekening gedeponeerd.

Topman De Vries erkent dat de goedgekeurde verklaring lang op zich heeft laten wachten, maar kondigde ook maatregelen aan om een dergelijke vertraging in de toekomst te voorkomen.

Value8 moest lange tijd wachten op de afronding van een onderzoek naar trustkantoor BK Group. Over dat bedrijf waren twijfels gerezen. Het Openbaar Ministerie onderzocht verdachte transacties bij dat kantoor.

Verbeterpunten

De Vries haalt in zijn brief aan aandeelhouders uit naar de media, die volgens hem ongefundeerde berichten over BK Group zouden hebben gebracht. Maar hij moet wel toegeven dat er 'best' verbeterpunten aan het licht kwamen na onderzoek bij BK. 

Volgens De Vries moet onder meer door de aanstelling van een financieel directeur en investeringen in software en het stroomlijnen van de rapportage worden voorkomen dat er nogmaals vertraging kan optreden.

Groter verlies over 2016

Nu de jaarrekening over 2016 is gepubliceerd is ook bekend hoe Value8 in dat jaar draaide. Het verlies kwam uit op ruim 3,6 miljoen euro. Dat is veel meer dan de 799.000 euro verlies die Value8 eerder had gemeld.

Eind september publiceerde Value8 de resultaten over het eerste halfjaar. Dat was op een bijzonder moment, namelijk op zaterdagavond. De omzet steeg in de eerste zes maanden van het jaar weliswaar met 43 procent tot 126,8 miljoen, maar onderaan de streep daalde de winst van bijna 1,2 miljoen euro tot ruim 1 miljoen euro.

Geen dividend in contanten meer

De Vries maakt nu bekend het dividendvoorstel te willen wijzigen. Daarbij zal er geen dividend in contanten meer worden uitgekeerd, maar alleen nog maar in aandelen. Value8 wil aan aandeelhouders voor elke 100 aandelen 8 nieuwe aandelen uitkeren.

Daar moeten aandeelhouders nog wel goedkeuring voor geven tijdens een vergadering op 2 januari.

Nieuwe accountant

Dan wordt ook de jaarrekening vastgesteld. Verder zal wil Value8 een andere accountant in de arm nemen: Accon AVM.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van