Ga naar de inhoud
Bedrijven

Ronald Prins vertrekt na 18 jaar bij Fox-IT

Beeld © Fox-IT

Ronald Prins, mede-oprichter van beveiligingsbedrijf Fox-IT, stopt per 1 januari als directeur. Hij wordt onder andere adviseur bij het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en gaat investeren in nieuwe technologieën.

Prins' richt samen met oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer een investeringsfonds op, meldt de Volkskrant. Het geld dat Prins heeft verdiend met de verkoop van Fox-IT aan het Britse NCC Group gaat hij gebruiken om in veelbelovende technologieën te stoppen. 

Naast adviseur bij kennisinstituut HCSS blijft Prins ook advies geven aan Fox-IT. Zijn directeursfunctie wordt opgevuld door verschillende mensen binnen de organisatie, meldt het bedrijf, dat inmiddels 300 medewerkers telt. 

Trots

"Ik ben er trots op dat Fox-IT een bepalende speler is geworden op gebied van cybersecurity", zegt Prins, die tevens investeert in verschillende cryptocurrencies. "Cybersecurity is van een technisch issue een nationaal veiligheidsvraagstuk geworden. Bij andere instellingen zal ik mij dan ook blijven inzetten om Nederland digitaal veiliger te maken."

Fox-IT houdt met name grote bedrijven veilig, zoals banken en telecombedrijven. Ook beveiligt het de staatsgeheimen van de geheime diensten AIVD en MIVD met zijn eigen encryptietechnologie. Fox-IT werd in 2015 door NCC Group overgenomen voor een bedrag van 135 miljoen euro. 

Ruim een jaar geleden gingen wij langs bij Fox-IT en spraken uitgebreid met Ronald Prins. Lees ons artikel hier terug