Bedrijven

PostNL draait beter dan verwacht: zowel bij pakketten als bij post

06 november 2017 07:38 Aangepast: 06 november 2017 07:54
Beeld © ANP

PostNL heeft een veel beter kwartaal achter de rug dan in de markt werd gedacht. Het onderliggende bedrijfsresultaat stijgt bij zowel Post als Pakketten.

De omzet van PostNL steeg met 5 procent tot 809 miljoen euro, terwijl was uitgegaan van een toename van minder dan 3 procent. Het nettoresultaat sloeg om van een verlies van 9 miljoen euro, naar een winst van 19 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar werd het resultaat nog gedrukt door onder meer de inkoop van uitstaande obligaties.

Een beter beeld van de resultaten geeft het onderliggende bedrijfsresultaat. Dit steeg van 44 miljoen naar 45 miljoen euro, terwijl analisten waren uitgegaan van een daling tot 40 miljoen euro.

Pakketjes

Het onderliggende bedrijfsresultaat bij de pakketdivisie nam met 5 miljoen euro toe tot 28 miljoen euro. Dat is iets beter dan was gedacht. Opvallend is de stijging bij de postdivisie, van 16 miljoen naar 20 miljoen euro.

In de postdivisie daalde het volume met 10,2 procent en PostNL klaagt ook over druk op de prijzen. Maar dat wist het bedrijf op te vangen met onder meer kostenbesparingen. Bij pakketjes profiteerde PostNL van een 23 procent hoger volume.

PostNL blijft uitgaan van een onderliggend cash bedrijfsresultaat voor het hele jaar van tussen de 220 en 260 miljoen euro, maar dan wel aan de onderkant van die bandbreedte.

Dividend

Het bedrijf keert, onlangs het feit dat het eigen vermogen nog licht negatief is, dividend uit. Daarbij wil PostNL als het kan het dividend door de jaren heen verhogen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van