Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.
Bedrijven

Thuisbezorgd sluit deal met reis-app TripAdvisor

02 november 2017 12:17 Aangepast: 02 november 2017 12:21
Beeld © ANP

Thuisbezorgd en reiswebsite TripAdvisor gaan nauw samenwerken. Daardoor kun je als je naar restaurants zoekt op TripAdvisor direct bij Thuisbezorgd eten bestellen.

De twee bedrijven maakten vanochtend de samenwerking bekend. Als je op TripAdvisor langs een van de 31.000 Thuisbezorgd-restaurants scrollt, krijg je een knop te zien met 'bestel online'. Als je daar op klikt, kom je direct bij Thuisbezorgd uit.

Ook buiten Nederland

De samenwerking gaat niet alleen gelden voor Nederland. Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, is ook actief in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal en Luxemburg.

Ook de merken die in die landen worden gevoerd door Takeaway komen in de app en op de site van Tripadvisor terecht.

Expansiedrift

Door de samenwerking hoopt Thuisbezorgd een sterkere positie te veroveren in Europa. TripAdvisor kan in potentie namelijk een berg klanten opleveren. Volgens het bedrijf zelf heeft het maandelijks 415 miljoen unieke gebruikers.

Takeaway zet al langer fors in op groei, voornamelijk buiten Nederland. Daarvoor wordt diep in de buidel getast. Het bedrijf kan een deel van het geld dat is opgehaald met de beursgang gebruiken, maar er wordt ook verlies gemaakt om de groei te bekostigen.

In het eerste halfjaar ging er 22 miljoen euro meer uit dan er binnenkwam. Daartegenover staat wel dat de omzet, vooral in Duitsland, ook hard stijgt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van