Bedrijven

Staat verkoopt weer pluk aandelen ABN

27 juni 2017 07:13 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

De genationaliseerde bank ABN Amro is vanaf vandaag weer voor een iets kleiner deel in staatshanden. Het belang in de bank wordt teruggebracht van 70 naar 63 procent.

Dat heeft het NLFI, de stichting die die namens de staat de aandelen van financiële instellingen beheert, vandaag bekendgemaakt. Er zijn 65 miljoen certificaten van aandelen van de hand gedaan. 

Zoals gebruikelijk bij ABN was de inschrijftermijn voor beleggers extreem kort. Gisteravond werd de verkoop aangekondigd, die is nu al rond. Het duurt nu zeker 60 dagen voordat er weer nieuwe certificaten op de markt worden gebracht.

1,4 miljard euro

De certificaten zijn verkocht voor een prijs van 22,75 euro, enkele procenten onder de laatste beurskoers. Daarmee hengelt de staat een bedrag binnen van ruim 1,47 miljard euro.

ABN Amro, dat tijdens de kredietcrisis van 2008 werd genationaliseerd, keerde op 20 november 2015 terug op de beurs in Amsterdam. Daarbij werd een belang van 23 procent verkocht. Afgelopen november deed de overheid nog eens 7 procent van de hand. Het is de bedoeling dat het belang op termijn volledig wordt afgebouwd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van