Bedrijven

Maritiem dienstverlener Heerema schrapt 250 banen

24 oktober 2017 17:49 Aangepast: 24 oktober 2017 17:49
Minister Kamp op bezoek bij Heerema in 2013. Beeld © ANP

Offshorebedrijf Heerema gaat wereldwijd 250 banen schrappen. Het bedrijf heeft het moeilijk door de lage olieprijs en het gebrek aan investeringen in de olie- en gassector.

Dat heeft Heerema vanmiddag bekendgemaakt. Er gaan naar schatting 200 kantoorbanen verloren en nog eens 50 banen op de vloot. Gedwongen ontslagen zijn daarbij 'onvermijdelijk', schrijft het bedrijf. In totaal zullen 250 mensen op zoek moeten naar een nieuwe baan.

"We zullen ons uiterste best doen om hen in deze moeilijke tijden te begeleiden. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat de maatregelen noodzakelijk zijn voor de continuïteit van HMC", schrijft directeur Frans den Houter.

Moeilijke bedrijfstak

Heerema maakt en verscheept olie- en gasinstallaties voor op zee en legt ook leidingen aan onder water. Die bedrijfstak heeft flink te lijden onder de lage olieprijs.

Olie- en gasgiganten als BP en Shell hebben de afgelopen jaren hun investeringen dan ook fors teruggeschroefd. Ook bodemonderzoeker Fugro, die ook afhankelijk is van dezelfde investeringen, draait al jaren beroerd.

Heerema was niet direct bereikbaar voor commentaar.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van