Bedrijven

Meer omzet maar ook meer verlies voor Tesla

03 augustus 2016 23:15 Aangepast: 30 juli 2017 18:30
Beeld © ANP

Voor het dertiende kwartaal op rij schrijft elektrische autofabrikant Tesla rode cijfers. Het bedrijf verkocht wel meer Model S- en Model X-auto's en draaide zo flink meer omzet.

Het verlies van Tesla over het tweede kwartaal komt uit op 293,2 miljoen dollar, tegenover 184,2 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf leverde het afgelopen kwartaal in totaal 14.402 voertuigen af, waarmee het gestelde doel van 17.000 niet is gehaald.

Dure productiekosten

Toch levert de stijgende verkoop van elektrische modellen meer omzet op. Die steeg met 33 procent naar 1,27 miljard dollar. De stijgende productiekosten blijven Tesla echter parten spelen.

Het bedrijf is onverminderd optimistisch. Tesla laat weten dat het op koers ligt om in de tweede helft van 2016 nog eens 50.000 nieuwe auto's van Model S en Model X te verkopen. Dat is ook nodig om aan de eigen ambitieuze doelstellingen te voldoen.

Samensmelting

Maandag werd bekend dat Tesla samengaat met zonne-energiebedrijf SolarCity, waarvan Tesla-CEO Elon Musk ook grootaandeelhouder én chairman is. Tesla wordt daarmee een 'all-round' bedrijf voor consumenten die er een duurzame levensstijl op na willen houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore