Bedrijven

Hoofdkantoor KPN verkocht, en jij kunt er (misschien) in wonen

26 september 2016 18:54 Aangepast: 30 juli 2017 07:00
Beeld © ANP

Het iconische hoofdkantoor van KPN in Den Haag is verkocht. Het megakantorencomplex aan het Maanplein wordt gedeeltelijk omgebouwd tot huurwoningen.

KPN kondigde eerder dit jaar al aan zijn bestuur en een deel van zijn personeel van Den Haag naar Rotterdam te gaan verhuizen. Het telecombedrijf behoudt de komende jaren nog wel een kantoorhub in het complex, dat officieel The Green Campus heet.

Het is de bedoeling dat die Haagse KPN-vestiging straks wordt omgeven door circa 5000 huurwoningen. Verder blijft er kantoorruimte beschikbaar voor andere bedrijven naast KPN. Het complex bestaat in totaal uit twaalf kantoorgebouwen, in een parkachtige omgeving met waterpartijen en terrassen. Het geheel is eind jaren negentig speciaal voor KPN gebouwd.

Kostprijs onbekend

Vastgoedontwikkelaars Borghese en COD nemen het megakantorencomplex aan het Maanplein over van de huidige eigenaar Commerzbank. Borghese en COD verwachten komend voorjaar al te beginnen met de eerste bouwactiviteiten. Er worden geen financiële details van de deal naar buiten gebracht.

Ook is het nog niet duidelijk voor welke prijs jij dadelijk een stulpje kunt huren in het oude KPN-complex.

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore