Bedrijven

'Twaalf gegadigden voor failliet MS Mode'

12 augustus 2016 13:31 Aangepast: 30 juli 2017 17:00
De MS Mode winkel in Naaldwijk Beeld © ANP

Voor de overname van MS Mode, dat gisteren faillissement aanvroeg, zouden zo'n twaalf gegadigden zijn. Opvallende naam is ondernemer Roland Kahn, onder wiens bedrijf MS Mode viel.

Dit meldt het Financieele Dagblad, dat 'bronnen rondom het verkoopproces' heeft gesproken. Het zou gaan om twaalf partijen die MS Mode als geheel, of delen van het bedrijf willen nemen.

Roland Kahn kocht MS Mode in 2011 en is via één van zijn vennootschappen ook schuldeiser in het faillissement van het modebedrijf. Het hoe en wat rondom zijn overname plannen is niet bekend. Kahn reageert niet op verzoeken om contact op te neme. Eind 2014 had zijn bedrijf Cool Cat Beheer een lening van 4,5 miljoen euro uitstaan bij MS Mode. 

Onenigheid Rabobank

De keten met 130 dameskledingwinkels in Nederland maakte eerder al bekend last te hebben gehad van tegenvallende verkopen vanwege een zachte winter. Vorige week vroeg het uitstel van betaling aan.

De winkels werden gesloten nadat de curatoren het niet eens konden worden met Rabobank. Die zou 30 miljoen in de kledingwinkels hebben gestoken. De onenigheid zou gaan over de verkoopopbrengst van de winkels.

Inmiddels zouden de bank en curatoren weer om de tafel zitten. Curator Frits Kemp was niet bereikbaar voor commentaar, net als Roland Kahn. De Rabobank liet weten dat het "tot het uiterste is gegaan om de toekomst van MS Mode veilig te stellen".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore