Bedrijven

Staalproducent Nedstaal 2 jaar na doorstart weer failliet

04 november 2016 16:38 Aangepast: 04 november 2016 16:57
Fabriekshallen van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam (archiefbeeld). Beeld © ANP

Staalproducent Nedstaal sluit twee jaar na de doorstart alsnog de deuren. Tweehonderd medewerkers van het bedrijf uit Ablasserdam verliezen hun baan.

Dat maakte het bedrijf vrijdagmiddag bekend. Nedstaal wijt de sluiting aan de "combinatie van prijsdruk en structureel terugvallende vraag en de sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst". De onderneming zegt de gevolgen voor de werknemers te betreuren en zal trachten de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden.

Structureel verlies

Nedstaal, opgericht in 1938, raakte het afgelopen decennium in financiële problemen. Het staalbedrijf kwam tijdens de crisis in ernstige problemen en leidt sindsdien eigenlijk aanhoudend verlies. Er is weinig vraag naar de staalproducten die het bedrijf onder meer voor de auto-industrie, scheepsbouw en agrarische sector maakt. Dit komt mede door stevige concurrentie uit Azië. 

In 2014 barstte de bom voor het eerst. Toch kon Nedstaal toen een doorstart maken onder de vleugels van industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen. Daardoor konden in oktober 2014 zelfs 200 van de 280 banen worden gered. Al deze medewerkers verliezen nu alsnog hun baan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore