Bedrijven

Bye bye pensionado's in de zon: ABN Amro stuurt 15.000 klanten weg

11 november 2016 08:27 Aangepast: 29 juli 2017 19:30
Pensionado's in een 'retirement community' in Florida. Beeld © AFP

ABN Amro gaat zo'n 15.000 particuliere klanten van de bank wegsturen. Het gaat om klanten die permanent buiten Europa wonen en hun bankdiensten in Nederland afnemen. Er zitten veel geëmigreerde gepensioneerden bij.

Expats hoeven zich geen zorgen te maken, die zijn uitgezonderd, aldus ABN Amro. Ongeveer een kwart van de betreffende klanten heeft de Nederlandse nationaliteit.

De andere klanten die op zoek moeten naar een andere bank dateren in veel gevallen nog uit de tijd dat ABN een veel grotere internationale bank was. De stap past onder meer in de strategie van het financiële bedrijf om op het vlak van consumentenbankieren vooral een Nederlandse en Europese bank te willen zijn.

Kostenbesparing

Daarnaast spelen kosten en wet- en regelgeving een rol. ABN moet zich flink inspannen om in al die landen op de wereld aan lokale regels te voldoen.

De klanten krijgen vanaf eind november een mail met het verzoek om hun bankzaken of het afnemen van bepaalde diensten te beëindigen en bij een andere bank onder te brengen. Daarvoor hebben ze zes maanden de tijd. Bij ABN bankieren in totaal ongeveer 5 miljoen particulieren.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore