Bedrijven

KLM schrapt vluchten vanwege staking

11 november 2016 17:53 Aangepast: 11 november 2016 18:15
Beeld © ANP (Archiefftoto)

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft besloten om morgen drie vluchten te schrappen na de aangekondigde werkonderbrekingen van het cabinepersoneel.

Het gaat om de vluchten Mexico City KL0687, Berlijn KL1835 en Londen KL1011. In totaal worden hierdoor 922 passagiers rechtstreeks geraakt. Zij zijn hier zojuist over geïnformeerd en worden omgeboekt, zo meldt de woordvoerder aan RTL Z.

Vertragingen opvangen

KLM schrapt de vluchten om alle verwachte vertragingen zo goed mogelijk op te vangen. Dit nadat FNV Cabine en VNC (Vereniging Nederlands Cabinepersoneel) opnieuw werkonderbrekingen hebben aangekondigd. Zij leggen zaterdag het werk voor 60 minuten neer.

De schade van die werkonderbreking wordt door KLM geschat op 6 tot 7 miljoen euro. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het de vertragingen zo kort mogelijk kan houden door het aanpassen van bepaalde processen, zoals het boarden.

KLM zegt dat het openstaat voor nieuw overleg met de vakbonden. Zij liggen met elkaar in de clinch omdat KLM op sommige lange vluchten minder cabinepersoneel wil inzetten, vanwege bezuinigingen. De bonden willen pas onderhandelen over een nieuwe cao als een oplossing is gevonden voor een al langer lopend conflict over de pensioenen.

Meer op rtlz.nl:

Staking bij KLM, houd morgen rekening met vertraging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore