Ga naar de inhoud
Bedrijven

Belgen fileren ING-topman Ralph Hamers: 'lul van de week'

Ralph Hamers Beeld © ANP

De bezuinigingsplannen van ING vallen niet in goede aarde bij onze zuiderburen. En om dat te illustreren gebruikt het satirische programma De Ideale Wereld behoorlijk Hollands taalgebruik.

Topman Ralph Hamers moet het flink ontgelden omdat er in België 3500 banen worden geschrapt bij ING. Zelf kreeg Hamers dit jaar nog een forse loonsverhoging van 30 procent en aandeelhouders zouden verwend zijn met 7 miljard aan dividenduitkeringen de afgelopen jaren.

Als je dan banen gaat schrappen levert dat de twijfelachtige eer op winnaar te worden van de titel ‘lul van de week.’ Chic is het niet, wel catchy.

Veel woede in België

In België heeft het besluit van ING tot veel woede geleid. Niet alleen de humoristen, maar ook de vakbonden en de politiek maken zich boos. De bonden spreken van een 'sociaal bloedbad' en vrezen 1700 gedwongen ontslagen.

Oud-premier Elio Di Rupo vindt dat er sancties moeten komen voor beursgenoteerde bedrijven die winst maken en toch werknemers ontslaan. De huidige premier Charles Michel zei via Twitter dat "de bank haar verantwoordelijkheid moet nakomen,"

Meer op rtlz.nl

Dit is een artikel van