Bedrijven

De Mol over 'interesse' in Nu.nl: 'Beetje moe van speculaties'

14 september 2017 11:29 Aangepast: 14 september 2017 12:32
Beeld © Archieffoto ANP

John de Mol reageert geprikkeld op berichten dat hij Nu.nl zou willen overnemen van Sanoma. "Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf."

Vanochtend meldde Het Financieele Dagblad dat De Mol's mediabedrijf Talpa nieuwssite Nu.nl wil overnemen van het Finse uitgeefconcern Sanoma. Talpa noemt dit 'ongecontroleerde berichtgeving in het nieuws'. 

Het bedrijf schrijft in een verklaring 'dat er geen sprake is van een bod, niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week'. Of dit ook betekent dat De Mol helemaal geen interesse heeft in Nu.nl, staat niet in het persbericht. Ook bij navraag wil de woordvoerster van De Mol niet zeggen dat er geen interesse is.

'Beetje moe'

De Mol noemt de berichtgeving verder vervelend voor de aandeelhouders van Sanoma en de werknemers van Nu.nl. Die worden 'op het verkeerde been' gezet en er wordt 'onnodig onzekerheid' gecreëerd, zegt hij in een verklaring. 

Sanoma zei eerder vandaag al dat de nieuwssite niet te koop staat. Volgens het FD zou  Sanoma 100 miljoen willen hebben voor de nieuwssite. 

'Ongegronde geruchten'

Met Nu.nl zou De Mol Talpa verder kunnen uitbouwen tot een mediabedrijf dat op alle platformen vertegenwoordigd is. Om dat te bereiken probeerde De Mol vergeefs de Telegraaf Media Groep over te nemen en kocht voor 237 miljoen euro het belang van Sanoma in tv-bedrijf SBS, dat nu in zijn geheel in handen van De Mol is. 

Talpa belooft binnenkort verdere plannen bekend te maken. "Ik hoop dat ik de komende tijd mijn energie voor 100 procent kan steken in het opbouwen van een mediabedrijf in plaats van het moeten reageren op totaal ongegronde geruchten en speculaties", aldus De Mol. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van