Bedrijven

Tesla mist doelstelling: levert slechts 22.000 auto's

04 juli 2017 08:38 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Een robot in de Teslafabriek in Fremont, California. Beeld © EPA

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal minder auto's afgeleverd dan verwacht. In april, mei en juni wist de bouwer van elektrische voertuigen 'iets meer' dan 22.000 wagens af te leveren.

Door de bank genomen werd er verwacht dat Tesla wel aan 23.000 auto's zou halen. Maar er werden minder auto's geleverd door problemen met de door Tesla zelf geproduceerde batterijen. In totaal werden er 25.708 wagens gebouwd.

Domper

De tegenvallende leveringen zijn niet alleen een domper voor Tesla, maar zeker ook voor investeerders. Het aandeel daalde gisteravond dan ook met bijna 2,5 procent. Tesla, dat op de beurs al meer waard is dan autogigant GM, moet het namelijk vooral van de belofte voor de toekomst hebben.

Eerder sprak topman Elon Musk de verwachting uit om in 2018 maar liefst een half miljoen auto's te maken, maar afgelopen jaar waren dat er nog geen 80.000. 

Model 3 in aankomst

Het tegenvallende nieuws komt net voor een heugelijke dag voor Tesla. Het eerste exemplaar van die goedkoopste Tesla tot nu toe, die op veel grotere schaal zal worden geproduceerd dan zijn voorgangers, rolt vrijdag van de lopende band, zo liet topman Elon Musk gisteren weten.

De eerste dertig klanten van Model 3 krijgen hun Tesla aan het einde van de maand. Het model voldoet aan alle wettelijke eisen en loopt twee weken voor op schema, aldus Musk op Twitter. In augustus worden er 100 Model 3's geproduceerd, een maand later al meer dan 1500. Er zijn al meer dan 400.000 orders voor het model binnen.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van