Ga naar de inhoud
Bedrijven

Rabobank besteedt aandelenhandel uit aan Kepler Cheuvreux

Beeld © ANP (Archieffoto)

Rabobank stopt met zijn eigen divisie voor aandelenonderzoek en -handel en gaat hiervoor gebruik maken van de diensten van de Franse zakenbank Kepler Cheuvreux. Voor de dertig medewerkers van Rabobank is geen plaats meer.

Rabo heeft een belang van 5 procent genomen in Kepler, maar hoeveel dat heeft gekost houden banken geheim. Ook krijgt Rabo een zetel in de raad van bestuur van de bank. De stap van Rabo is ingegeven door kostenbesparing en schaalvergroting. De bank blijft beursgangen begeleiden. 

Door de samenwerking brengt Rabo zakelijke klanten in contact met 1200 institutionele beleggers, die bediend worden door 115 salesmanagers en handelaren van Kepler. De samenwerking biedt volgens Rabo de meest omvangrijke analysedivisie aan van Europese aandelen, waarbij negentig analisten circa 700 bedrijven volgen. Op het gebied van agrarische- en voedselbedrijven heeft de combinatie nu de grootste analistenafdeling ter wereld, zegt Rabobank in een persbericht. 

Tumultueuze marktomstandigheden

Een woordvoerder benadrukt dat particuliere beleggers bij Rabo niets van de omzetting zullen merken. "Als Rabobank hebben we toegang tot 200 institutionele beleggers. Met Kepler worden dat er 1200. Dit is daarom een grote stap voorwaarts voor ons", zegt hij tegen RTL Z. 

Wereldwijd worstelen investeringsbanken en brokers met de winstgevendheid tegen de achtergrond van de tumultueuze marktomstandigheden, een mindere economische groei en toenemende regelgeving en nalevingskosten. Dit heeft geleid tot bezuinigingen en consolidatie, waaronder op het gebied van de aandelenhandel.

Meer op rtlz.nl:
Rabobank koppelt miljonairs aan ondernemers