Bedrijven

Dijsselbloem blijft vaag over herbenoeming Huges

26 januari 2016 16:11 Aangepast: 03 augustus 2017 16:30

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil nog geen uitsluitsel geven over de herbenoeming van Timo Huges als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Dat blijkt uit zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Huges moest vorig jaar opstappen als topman van staatsbedrijf NS als gevolg van zijn betrokkenheid bij gesjoemel bij een aanbesteding in Limburg. Aanvankelijk kon Huges wel aanblijven als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam (HbR).

Aflopende termijn
Eind februari loopt Huges’ eerste termijn als toezichthouder bij het HbR echter af, en moeten de aandeelhouders hem herbenoemen. Als zij zonder gedoe van hem af willen, zou dit een geschikt moment zijn.

Het havenbedrijf liet RTL Z weten Huges graag te willen behouden als commissaris, omdat hij goed functioneert. Gezien de commotie rond Huges' vertrek bij NS en zijn afkoopsom, is het echter de vraag of Dijsselbloem als aandeelhouder van het havenbedrijf akkoord gaat met een herbenoeming.

Aftasten
Het Havenbedrijf probeerde afgelopen weken af te tasten of Huges een kans maakt, als hij voor herbenoeming wordt voorgedragen. Dijsselbloem zegt echter pas over de zaak te beslissen als de voordracht op zijn bureau ligt. "Ik neem aan dat de voordracht vanuit het havenbedrijf binnenkort komt."

De minister suggereert wel dat hij een herbenoeming niet per sé zal dwarsbomen. "De fraude in Limburg waar hij als ceo van NS verantwoordelijk voor was, is voor mij geen reden om te zeggen dat hij niet meer zou kunnen functioneren als commissaris bij het havenbedrijf."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van