Bedrijven

Douwe Egberts sluit fabrieken in België en Duitsland

15 september 2016 11:51 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

De van oorsprong Nederlandse koffiebrander Douwe Egberts sluit zijn fabriek in het Belgische Grimbergen. 274 banen staan op de tocht. Ook in het Duitse Bremen wordt een locatie gesloten.

Dat bevestigt het bedrijf aan RTL Z.

Het bedrijf schrijft dat het sluiten van de fabriek onderdeel is van een operatie om efficiënter te werk te gaan. "Na zorgvuldig beraad heeft JDE (Jacob Douwe Egberts) geconcludeerd dat het niet langer commercieel haalbaar is om de fabriek in Grimbergen open te laten."

2017 deuren sluiten

De fabriek zou in 2017 de deuren moeten sluiten, waardoor 274 banen in gevaar zijn. Volgens het bedrijf ligt de ‘eerste prioriteit’ nu bij die mensen. In Bremen staan 50 banen op de tocht. Die fabriek werd vooral gebruikt om bonen van cafeïne te ontdoen. Maar mede door afnemende vraag naar cafeïnevrije koffie is ook die fabriek niet meer rendabel.

Op dit moment zouden er geen beslissingen zijn genomen over het schrappen van banen of fabrieken in Nederland of andere landen. Een woordvoerder laat weten dat de het sluiten van de fabrieken in onze buurlanden 'geen negatieve impact heeft op de fabrieken in Utrecht en Joure.'

Fusiebedrijf

Jacob Douwe Egberts is een fusiebedrijf waar het oude Douwe Egberts onderdeel vanuit samen met de koffiemerken van het Amerikaanse Mondelez.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van